Zoals u misschien wel weet ben ik dol op koken en bakken en de rest van mijn familie eet het met liefde op. Onze middelste zoon Wout is gek op cake. Samen hebben wij de Lemon cake gebakken met heerlijke zelfgemaakte lemon curd...en natuurlijk geproefd.
Benodigdheden Lemon cake:
100 gram boter
100 gram suiker
2 eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
8 eetlepels lemon curd
3 eetlepels gembersiroop
30 gram boter (topping)
40 gram suiker (topping)
40 gram bloem (topping)
Benodigdheden Lemon curd (ca. 2 jampotjes):
195 ml citroensap (3 citroenen)
190 gram roomboter
190 gram suiker
3 eieren

Bereidingswijze Lemon Curd:
Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef vervolgens het sap.
Doe de citroenrasp met de suiker en roomboter in een kom en verwarm het geheel au bain-marie (in een kom boven een pan met verhit water. Let op: het water mag de kom niet raken). Laat de ingrediënten smelten en roer rustig tot een gladde massa.
Meng vervolgens het geheel met geklutste eieren en het citroensap. Nu is het een kwestie van geduld. Blijf rustig roeren tot de Lemon curd dikker wordt zoals yoghurt.
Giet de Curd in de potjes, draai de deksels erop en plaats ze 5 minuten op de kop. Als het afgekoeld is, kunnen ze in de koelkast (en maanden houdbaar!).

Bereidingswijze Lemon Cake:
Verwarm de over voor op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Mix de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren, het zelfrijzend bakmeel en de zout toe. Mix het tot één geheel en stort het daarna in de bakvorm. Roer de lemon curd even los en voeg er drie eetlepels gember siroop door. Verdeel ongeveer 8 eetlepels lemon curd over de cake.
Kneed voor de topping de boter, suiker en bloem tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de cake. Bak de cake af in 34 – 40 minuten en serveer de cake met een dot slagroom of eventueel een bolletje ijs.
Eetsmakelijk!
Liefs Iris